×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: /var/www/vhosts/tuinvandeburen.nl/httpdocs/images/stadstuinderij
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stadstuinderij


Bij deze Stadstuinderij in Haarlem moet een tuin komen voor de bewoners van het naastgelegen wooncentrum. De bewoners bezoeken de tuin zelfstandig, samen met een verzorgende, kinderen en /of kleinkinderen. Ook de bezoekers van de landwinkel van de Stadstuinderij kunnen gebruik maken van de tuin.

In het wooncentrum wonen zeer verschillende mensen: kwieke ouderen, ouderen met gezondheidsproblemen van fysieke en/of geestelijke aard. Mensen die slecht ter been zijn of slecht zien. Voor alle bewoners geldt echter: groen is goed voor de mens.

De vraag was een tuin te schetsen waar iets te beleven is, voor jong en oud. Toegankelijk voor rolstoel en rollator. Sfeervol, waar, op een terras, een drankje gedronken kan worden en met een groep ook gezamenlijk gelunched kan worden.

Een tuin schetsen voor ouderen vraagt een andere benadering dan een tuin ontwerpen voor een gezin. 

Het ontwerp moet eenvoudig en makkelijk te begrijpen zijn. Het terrein bestaat uit twee, door de weg, gescheiden delen waardoor een logische scheiding te maken is tussen de dierenboerderij en de 'bloementuin'.

Door miscommunicatie tussen de opdrachtgevende partijen is deze tuin niet verder gekomen dan een ontwerp.

{gallery}stadstuinderij{/gallery}

tuintip

Sinds 1 januari 2018 kun je als inwoner van Waterschap Rivierenland, gebruik maken van de subsidieregeling Klimaatactief voor het klimaatbestendig maken van je tuin, huis of straat. Er zijn genoeg maatregelen te bedenken waarmee je je tuin of straat klimaatbestendig kunt maken. Ik denk graag met je mee als je hulp nodig hebt.
Bel me (0617 38 2345) of stuur een mail naar

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren