Een lange, naar het einde toe steeds smaller wordende en in hoogte oplopende tuin. Door de weelderige beplanting en wat achterstallig tuinonderhoud voelde de tuin erg vol, opgepropt en klein aan. 

bostuin juni

De wens was een groter terras zodat er meer ruimte kwam voor een (eet) tafel met stoelen en plaats voor lekkere stoelen om bij te komen van een drukke werkdag. De 'taartpunt', het verhoogde tuindeel waar niemand (meer) kwam moest weer deel van de tuin worden. 
In de achtertuin gaan varens, hosta's en grassen zorgen voor een groen dek. Akelei, Rhodo's, Japanse Kwee, Pulmonaria en Spaanse hyacinten zorgen voor bloemen. Maar.. alles met mate, de opdrachtgevers zijn bijzonder gecharmeerd van de sfeer van Japanse tuinen: de kunst van het weglaten.
Het pad naar boven loopt naar een mijmerplek. 

Realisatie
De tuin is in 2014 aangelegd door Wijnand Smit Tuinen.
Materialen uit de tuin zijn hergebruikt, door Wijnand Smit vakkundig verwerkt.

De bewoners zijn er heel blij mee. 'Het lijkt een veel grotere tuin nu, door de ruimtelijke opzet.

In de voortuin vochten rhodo's, kornoelje, taxus, viburnum met de Acer palmatum, hedera bollen, de fluweelboom, bodembedekkers en andere beplanting om de beschikbare ruimte. Voor de voortuin heb ik een plantenrenovatie-plan gemaakt: welke heesters kunnen weg (oud, te verwaarloosd), welke kunnen verhuizen naar andere delen van de tuin en wat moet er gesnoeid worden.

Bewaren

tuintip

Sinds 1 januari 2018 kun je als inwoner van Waterschap Rivierenland, gebruik maken van de subsidieregeling Klimaatactief voor het klimaatbestendig maken van je tuin, huis of straat. Er zijn genoeg maatregelen te bedenken waarmee je je tuin of straat klimaatbestendig kunt maken. Ik denk graag met je mee als je hulp nodig hebt.
Bel me (0617 38 2345) of stuur een mail naar

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren