Een paar weken geleden zat ik 's avonds na het eten lekker buiten te kneuteren bij de houtkachel.
De kat lag (ogenschijnlijk) rustig te slapen. Totdat ie ineens rechtop ging zitten. Ik draaide me om, om te zien wat er aan de hand was. Tot mijn verbazing probeerde een egeltje via de schutting weg te komen. Helaas was dat nou net de schutting waarbij dat niet mogelijk was. Snel een paar handschoenen aangetrokken en heel voorzichtig meneer of mevrouw Egel opgepakt en onder de haag (terug) gezet. Wat een voorpoten hebben die beesten! En van die ontroerende schattige achterpootjes.

Egellief werd door ons nauwlettend in de gaten gehouden. 
Het werd donker, wat frisser en we gooiden nog een blokje hout op het vuur. Lekker rustig..
Totdat we een ongelooflijk lawaai hoorden, ergens in de tuin. Een gehijg van jewelste. Zaklamp erbij en wat bleek: het gehijg was afkomstig van meneer of mevrouw Egel. O help, een egel in ademnood. Wat zou er aan de hand zijn? Gelukkig bracht internet uitkomst. Hier werd de liefde bedreven! Maar daar heb je twee egels voor nodig! De tuin werd nog wat grondiger aan een onderzoek onderworpen en al snel vonden we egeltje nummer twee: ze lag als een dweil vlakbij het hijgende andere egeltje. Het duurt zo'n 30-40 dagen voordat er jonge egeltjes geboren worden. We kunnen niet wachten!

Ook egels in de tuin? Ze wonen in een dichtbegroeide tuin onder hagen en struiken waar het lekker droog en beschut is. Zorg er voor dat de egel ongehinderd je tuin uit kan zodat ie op zoek kan naar eten. Hij eet van alles: insecten, rupsen, wormen, vochtig kattenvoer, pissenbedden en slakken!!!!.