Er staat ons de komende week een vorstperiode te wachten. Eigenlijk hoop ik dat ie wat langer duurt dan een weekje. Als ik mijn ogen sluit dan droom ik over lekker schaatsen op natuurijs.

Een koufront wordt vaak voorafgegaan door .... een regenfront. 
Vorst in combinatie met weinig zonneschijn kan het pad naar de voordeur glibberglad maken. Levensgevaarlijk!.
Strooi geen zout maar scherp zand op het pad. Zand legt een stroef laagje over het pad. Let wel op, het het ijs smelt er niet door.
Ik gebruik ook scherp zand omdat het zand na een regenbui, die onvermijdelijk gaat komen, in de grond en naast het pad liggende borders terecht kan komen. Zand is niet schadelijk voor beplanting en grond maar strooizout kan bodemverzouting veroorzaken. En daar zijn mijn planten niet van gediend.

Koop bij de doe-het-zelf-markt een zak scherp zand, breker zand of metselzand en voorkom dat de postbode zijn nek breekt.

tuintip

Sinds 1 januari 2018 kun je als inwoner van Waterschap Rivierenland, gebruik maken van de subsidieregeling Klimaatactief voor het klimaatbestendig maken van je tuin, huis of straat. Er zijn genoeg maatregelen te bedenken waarmee je je tuin of straat klimaatbestendig kunt maken. Ik denk graag met je mee als je hulp nodig hebt.
Bel me (0617 38 2345) of stuur een mail naar

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren