De tuin rondom een hoekhuis
De wensen: een overdekte fietsenstalling, opbergruimte voor tuingereedschap, veel speelmogelijkheden voor de kinderen, hemelwaterafkoppeling, schaduwterras, moestuintje en de lelijke afvalcontainers uit het zicht.

De fietsenstalling met plaats voor vijf fietsen en de opbergruimte zijn gecombineerd. Op de fietsenstalling ligt een groendak.
De stalling is gebouwd van kastanjehouten palen en is open aan de straatkant. Vanuit de keuken en de werkkamer kijk je op een klimop die tussen de palen groeit.


hoekhuis ontwerp

Op het kleine speelgazon bij de keuken kan de allerkleinste, in het zicht, lekker spelen en rommelen. Rondom het huis, aan de straatkant, verscholen achter de haag, ligt een groot speelgazon met schommel, zandbak en speelhuisje. Daar ligt ook het schaduwterras.
In twee verhoogde bloembakken komt een moestuintje voor groenten. In de tuin staan ook fruitstruiken.

Aan de voorkant van het huis komt de regenpijp uit in een wadi die wordt ingeplant met siergrassen, bloembolletjes en vaste planten. Het hele jaar iets bloeiends in de wadi.
De tuin ligt op de zandgrond dus het regenwater zakt snel de grond in.

Aanleg voorjaar 2020, genieten van de zomer!

Er waren twee wensen: bloemen, heel veel bloemen. En paadjes zodat je goed tussen de borders kunt lopen om van al het moois te genieten.
In de borders komen vaste planten, waarvan een deel inheems, siergrassen en een aantal heesters.De aanleg is verzorgd door Huub Kistemaker, samen met de opdrachtgever. Veel materialen zijn hergebruikt. Stenen, flagstones, boomstammetjes.
Ze hebben er, nu al, een fantastische tuin van gemaakt.
Tijd voor de planten.