De voortuin was groen maar verwaarloosd. Overwoekert door een bodembedekkende Wolfsmelk en uit de kluiten- en vorm gegroeide heesters.
Tijd voor een nieuw ontwerp en beplantingsplan. 


roermond voortuin

Vaste planten en siergrassen
De beplanting bestaat uit een combinatie van siergrassen met vaste planten: van dieppaars (Salvia nemorosa 'Caradonna') via purperrood (Trifolium rubens) en een toefje rood (Knautia) naar zachtgeel (Achillea millefolium 'Hannelore Pahl').
Gebruikte siergrassen: Blauwgras, een kleine lampenpoetser (Pennisetum 'Littlle Bunny)', Diamantgras (Calamagrostis brachytricha) en vedergras (Stipa tenuissima). De bloeitijd van de tuin ligt vooral in het tweede deel van het jaar, zo vanaf juni. Bloembollen zorgen voor kleur in het voorjaar.
Als bodembedekking tussen de planten is lavasplit gestrooid: onkruidwerend, water-en warmtevasthoudend. Hoe warmer de grond, hoe eerder de planten groeien.
Tussen de speels vormgegeven 'schuttingdelen' met de buren komt een rode beukenhaag die doorloopt naar de voorkant van de tuin.

Graskeiblokken
De verharding van graskeiblokken is bij de oprit ingezaaid met gras. De graskeien in de 'zijtuin' zijn ingeplant met kruiptijm en loopkamille.
Via het rondlopend graspad kun je volop genieten van al het bloeiende en zoemende in de tuin.

Gerealiseerd in 2015

Bewaren

tuintip

Sinds 1 januari 2018 kun je als inwoner van Waterschap Rivierenland, gebruik maken van de subsidieregeling Klimaatactief voor het klimaatbestendig maken van je tuin, huis of straat. Er zijn genoeg maatregelen te bedenken waarmee je je tuin of straat klimaatbestendig kunt maken. Ik denk graag met je mee als je hulp nodig hebt.
Bel me (0617 38 2345) of stuur een mail naar

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren