De voortuin was groen maar verwaarloosd. Overwoekert door een bodembedekkende Wolfsmelk en uit de kluiten- en vorm gegroeide heesters.
Tijd voor een nieuw ontwerp en beplantingsplan. 


roermond voortuin

Vaste planten en siergrassen
De beplanting bestaat uit een combinatie van siergrassen met vaste planten: van dieppaars (Salvia nemorosa 'Caradonna') via purperrood (Trifolium rubens) en een toefje rood (Knautia) naar zachtgeel (Achillea millefolium 'Hannelore Pahl').
Gebruikte siergrassen: Blauwgras, een kleine lampenpoetser (Pennisetum 'Littlle Bunny)', Diamantgras (Calamagrostis brachytricha) en vedergras (Stipa tenuissima). De bloeitijd van de tuin ligt vooral in het tweede deel van het jaar, zo vanaf juni. Bloembollen zorgen voor kleur in het voorjaar.
Als bodembedekking tussen de planten is lavasplit gestrooid: onkruidwerend, water-en warmtevasthoudend. Hoe warmer de grond, hoe eerder de planten groeien.
Tussen de speels vormgegeven 'schuttingdelen' met de buren komt een rode beukenhaag die doorloopt naar de voorkant van de tuin.

Graskeiblokken
De verharding van graskeiblokken is bij de oprit ingezaaid met gras. De graskeien in de 'zijtuin' zijn ingeplant met kruiptijm en loopkamille.
Via het rondlopend graspad kun je volop genieten van al het bloeiende en zoemende in de tuin.

Gerealiseerd in 2015

Bewaren