Startpunt voor het ontwerp was de wens voor een vlonderterras bij de slaapkamerdeuren.
's Morgens in de ochtendzon, genieten van een kopje koffie. 's Avonds in het avondzonnetje samen de dag doornemen.
Het vlonderterras is zo groot dat er meerdere mensen kunnen zitten.

schets

Door de L-vorm van de tuin word je vanzelf nieuwsgierig naar wat er om de hoek nog meer te beleven valt. Om de nieuwsgierigheid nog wat groter te maken komt het vlonderterras achter het huis de hoek om zodat het te zien is vanuit o.a. de woonkamer. In het terras zijn twee plantenbakken gemaakt waar kruiden gekweekt kunnen worden en is er plaats voor een heester.


Het stenen terras, waar je op kijkt vanuit de woonkamer, is iets verhoogd t.o.v. de tuin en grenst aan een kant aan de slaapkamer. Om het terras wat speelser te maken loopt de andere kant rond waarlangs een border ligt. In deze border staan siergrassen, vaste planten en klimplanten die tegen de muur met de buren groeien.
 Het stenen terras is vanuit de woonkamer middels een stenen trap bereikbaar. De trapdelen aan de zijkant van de openslaande deuren zijn breder zodat je er lekker op kunt zitten. Indien gewenst kunnen er ook bloempotten of -bakken op gezet worden.

Vanuit het (stenen) terras loopt een graspad dat om de hoek uitloopt in een klein grasveldje. Links en rechts van het graspad liggen borders met heesters, siergrassen, vaste planten en bloembollen. Vanaf het voorjaar tot het najaar bloeit er iets. 
In de achterste border liggen twee stobben. De stobbe die vanuit het huis te zien is, kan gebruikt worden om een waterschaal op te zetten waar vogeltjes lekker in kunnen badderen.

Realisatie: Septemberr 2017
Aangelegd door De Groene Vingers Arnhem

tuintip

Sinds 1 januari 2018 kun je als inwoner van Waterschap Rivierenland, gebruik maken van de subsidieregeling Klimaatactief voor het klimaatbestendig maken van je tuin, huis of straat. Er zijn genoeg maatregelen te bedenken waarmee je je tuin of straat klimaatbestendig kunt maken. Ik denk graag met je mee als je hulp nodig hebt.
Bel me (0617 38 2345) of stuur een mail naar

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren