voortuin

De tuin bij dit fantastische rijksmonument, gebouwd in 1921 in de stijl van de Nieuwe Haagse School, ligt eigenlijk al helemaal vast.

De wensen
Toch blijft er wel wat te wensen over: een groter (verhard) terras voor een bredere doorgang naar het tuinpad met plaats voor een ligstoel. Daarnaast was de beplanting aan een renovatie toe: meer bloemen! Het gazon in voor- en achtertuin moest blijven maar kan wel een nieuwe grasmat gebruiken. De wilgentenenschutting valt uit elkaar en moet vervangen worden.

Ontwerp
De zon schijnt tot laat in de middag in de achtertuin en omdat ie beschut ligt is het er erg warm. Meer verharding betekent nog warmer. Daarom (en om allerlei andere goede redenen) is grijzer toch groener geworden. Om een bredere doorgang te creëren is het terras wel iets uitgebreid. Het pad bij de schuur is echter versmald zodat er ruimte gemaakt kon worden voor meer gazon en bloemenborders. De ligstoel kan op het gras, heerlijk fris.. met je blote voeten op het gras!
In de voortuin komt een bloemenvak zodat het ook vanuit de woonkamer genieten is van de bloemenweelde.
Tegen de hazelaar-schutting groeien straks diverse klimplanten.

Uiteindelijk is de tuin ruim 7m2 groener geworden.
Ja.. alle kleine beetjes helpen!

Planning realisatie: 2017


tuintip

Sinds 1 januari 2018 kun je als inwoner van Waterschap Rivierenland, gebruik maken van de subsidieregeling Klimaatactief voor het klimaatbestendig maken van je tuin, huis of straat. Er zijn genoeg maatregelen te bedenken waarmee je je tuin of straat klimaatbestendig kunt maken. Ik denk graag met je mee als je hulp nodig hebt.
Bel me (0617 38 2345) of stuur een mail naar

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren