Startpunt is de wens voor een vlonder rondom de achterkant van het huis. En een terrasgelegenheid in de voormalige garage.
Om te voorkomen dat er allemaal vakjes terras ontstaan zijn vlonder en terras aan elkaar geplakt zodat er een houten looppad ontstaat dat doorloopt in het overdekte (garage) terras.

Aan de achterkant van het huis is ruimte gemaakt voor een eettafel en vuurplaats. Deze ruimte is omgeven door 3 stenen muren. Om dit te verzachten ligt er tegen de achtermuur en de muur van het schuurtje een smalle border. Tegen deze muren worden trellis geplaatst waar een Clematis alpina kan groeien. Vanuit het terras in de achtertuin kun je ook op het overdekte (garage) terras komen.

Ronde border
De border grenzend aan het achterterras is deels verhoogd door middel van een stapelmuurtje. Hier is de border zo'n 30 cm verhoogd en loopt richting het huis langzaam af naar niveau 0.
 
De gebogen vorm van het tuinpad vanuit de voorkant wordt geaccentueerd door de tegels schuin neer te leggen, doorlopend in het achterterras. Hierdoor ontstaat een speels lopend tuinpad dat als een klein riviertje door de tuin meandert.
Het pad meandert ook aan de linker- en rechterkant.

Tuin is aangelegd door De Groene Vingers Arnhem.
Foto's zijn een half jaar na de aanleg gemaakt, in de droge zomer van 2018.