Onkruid wieden, snoeien, maaien, bemesten, onkruid wieden, snoeien, maaien. Regelmatig tuinonderhoud kost tijd en inspanning. Zaken die niet iedereen altijd maar beschikbaar heeft. 
Ik kan je het onderhoud van de tuin uit handen nemen. Het is ook mogelijk om het tuinonderhoud samen te doen. Dat scheelt je in de kosten en een berg werk. Samen werken in de tuin is ook veel leuker! LET OP! Op dit moment voer ik geen onderhoudswerkzaamheden meer uit (januari 2020).

De diverse onderhoudsmogelijkheden op een rijtje:

* structureel: op vaste tijden volgens afspraak. Dat kan wekelijks, tweewekelijks, maandeljks of welke termijn je prettig vindt.

* incidenteel: op afspraak wanneer je behoefte hebt aan ondersteuning

* tuincoach: prive-cursus tuinieren in eigen tuin

Contact

Bel voor meer informatie of een afspraak. Tel. 06 1738 2345 of mail naar

De onderhoudsmogelijkheden uitgebreid op een rijtje

Structureel

Ik kom op afspraak om het nodige onderhoud uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld elke twee weken, maandelijks, of welke termijn je prettig vindt. We bespreken samen wat er gedaan moet worden en welke werkzaamheden je eventueel zelf uitvoert. Zodat je alleen nog klusjes hoeft te doen die je leuk vindt. Met het onderhoud van de tuin kan op elk moment begonnen worden. Wachten op een nieuw seizoen hoeft dus niet.Incidenteel

Je doet het meeste onderhoud in de tuin zelf. Het kan zijn dat je incidenteel daarbij hulp nodig hebt, bijvoorbeeld bij de periodieke knipbeurt van haag of heester. Ik kan ook helpen bij het opstarten van de eerste voorjaarsklussen of om nog een keer goed door de tuin te gaan voordat het winter wordt.Tuincoach: een privecursus tuinieren in eigen tuin

Je hebt een (nieuwe) tuin en om betrokken te raken bij alles wat er groeit en bloeit, wil je zelf het tuinonderhoud doen. Maar waar te beginnen? Het is prettig om bij het opstarten van het tuinonderhoud enige begeleiding te krijgen. Dat kan, een privé-cursus tuinieren in eigen tuin. Vier à vijf keer per jaar pakken we samen het onderhoud van de tuin aan.
Tijdsinvestering in elke periode: twee tot vier uur. 

Daarnaast blijft er natuurlijk genoeg te doen: regelmatig onkruid wieden, gazon verzorgen, maaien en bemesten, uitgebloeide bloemen uitknippen, de vijver schoonhouden…Geïnteresseerd?

Bel 06 1738 2345 of mail naar voor meer informatie of een afspraak

Tuin van de buren is aangesloten bij Vakgroep Wilde Weelde, de vakvereniging voor natuurrijk tuinieren. Voor het onderhoud betekent dit ecologisch tuinieren: samenwerken met de natuur zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest.