thalictrum banner

Het tuinpad heeft aan beide kanten een kleine border met hier en daar potten maar oogt vooral grijs, lees stenig. Dat moest groener. 
Zeventig tegels werden gelicht en een halve kuub wit zand werd eruit geschept. Met een deel van de stoeptegels, bakstenen die er nog lagen en gekregen hardstenen keien is een iets verhoogde border gemaakt. Er ging een kuub tuingrond in.

De planten uit de bestaande border en bloempotten kregen een plekje in de nieuwe border. De border met drie Ribes struiken, die in potten stonden, werd aangevuld met nieuwe planten zoals smeerwortel, akelei, verschillende ooievaarsbek-soorten, ruit & wolfsmelk.
De border aan de andere kant wordt in het najaar vergroot. Nu, hartje zomer verplanten zullen veel planten niet op prijs stellen en wellicht het loodje leggen.

Bewaren

Er waren twee wensen: bloemen, heel veel bloemen. En paadjes zodat je goed tussen de borders kunt lopen om van al het moois te genieten.
In de borders komen vaste planten, waarvan een deel inheems, siergrassen en een aantal heesters.De aanleg is verzorgd door Huub Kistemaker, samen met de opdrachtgever. Veel materialen zijn hergebruikt. Stenen, flagstones, boomstammetjes.
Ze hebben er, nu al, een fantastische tuin van gemaakt.
Tijd voor de planten.