voorna

Na jarenlang in Australie te hebben gewoond was het even wennen voor de opdrachtgevers, dat een tuin in Nederland verkleurt met de seizoenen.
In deze tuin domineerden vooral grote grijze tegels. In de smalle tuin stonden een mooie kweepeer en siergrassen waar de ruimte eigenlijk te klein voor was. Er lag een groot stenen terras. Dat kon groener, dus tegels eruit, groen erin.

Voor het terras dichtbij huis is een deel van de keramische tegels blijven liggen. Achterin de tuin is plaats gemaakt voor een klein overdekt zitje. Het gazon zorgt voor het hele jaar groen. In de borders staan kruiden, groenblijvende heesters als lavendel en buxus. Vaste planten zorgen voor veel kleur met o.a. Zeeuws knoopje (Astrantia major 'Shaggy') en Schildpadbloem (Penstemon digitalis 'Rich Ruby'), Echinacea en Stachys. Ook voor een appelboom was nog plaats. Het werd een Elstar (zelfbestuiver) en geschikt voor kleinere tuinen. De schutting is zwart geschilderd waar het paars van de blauwe regen in het voorjaar heel fraai tegen af steekt.

Gerealiseerd in 2015

Bewaren