Deze tuin was een cadeau voor de man des huizes. Hij mocht van niets weten. Voor het verjaardagsfeest maakten we een moodboard van sfeerbeelden, naar aanleiding van ons voorgesprek dat natuurlijk ook in het geheim moest plaatsvinden.
De tuin, die overigens al heel groen was, kon wel een oppepper gebruiken. Het grind was overgenomen door onkruiden en de buxushaag was ten prooi gevallen aan de buxusmot.

De wens was een vijver op het verhoogde tuindeel, waarvandaan een waterloopje moest komen naar de vijver op het benedenterras.
Een vijver in de tuin trekt altijd veel dieren naar de tuin. Iets wat de opdrachtgevers ook heel graag wilden. Voor dit tuinontwerp hebben we dat heel letterlijk genomen. De vijver en het waterloopje hebben de vorm van een kikkervisje.

watertuin vanuit huis

Langs de vijver, met moerasgedeelte, ligt in de zon een groot eikenhouten terras. Aan de overkant ligt een kleiner terras in de schaduw.
Voor de verharding hebben we rode flagstones gekozen die in heel fijn grind liggen waardoor het regenwater op een makkelijke manier de grond in kan zakken.

Ontwerp: Moniek de Bakker - Tuin van de buren
Beplanting: Anthonetta van Bergenhenegouwen - Bloemen in de tuin
Aanleg: De Groene Vingers Arnhem
Aanleg zomer 2019.
Zomer 2020 komen we terug en verwachten we een groenere tuin.