Sinds Tuin van de buren een feit is ben ik als hovenier aangesloten bij Wilde Weelde, vakgroep natuurrijk tuinieren.
Natuurrijk tuinieren betekent op verantwoorde wijze omgaan met tuin & omgeving, gebruik makend van wat de natuur de tuin te bieden heeft. Zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
 

 

Op de Floriade kon je volop genieten van de Wilde Weelde Wereld. En hoewel ik er zelf heel weinig aan bijgedragen heb, ben ik natuurlijk wel apetrots om jullie te laten weten dat de WildeWeeldeWereld op de Floriade 2012 de eerste prijs heeft gekregen voor Garden and Landscape Design.
Naast de vakvereniging Wilde Weelde, veel lof voor hoveniersbedrijf Giel van der Palen, hoveniersbedrijf De Tuinen van Geerdink en ontwerper Jasper Helmantel van Cruydt-hoeck zaden.

Volgens het juryrapport is de WildeWeeldeWereld een geslaagde combinatie van educatie en duurzaamheid. Een tuin die echt natuurlijk is. Met vakmanschap in de uitvoering en een vernieuwend ontwerp.
WildeWeeldeWereld laat de bezoeker een veelbelovende toekomstvisie zien op duurzaamheid in tuinen.
Kernbegrippen van de WildeWeeldeWereld zijn: ecologisch met een zeer moderne uitstraling; strakke lijnen en toch speels; een dynamische tuin met veel aandacht voor hergebruik.

Voor de jury staat de WildeWeeldeWereld symbool voor de toekomst van tuinen: de tuin is natuurbeleving. Met uitgekiende vormgeving in combinatie met natuurrijke beplanting leveren de vakdeskundige leden van vereniging Wilde Weelde een inspirerende bijdrage aan de verbetering van de leefomgeving.

Nou, niet gek toch dat ik trots ben lid te zijn van Wilde Weelde!