Speelse stadstuin

Ontwerp voor een kleine groene, speelse stadstuin.

Ik geef willekeurig een aantal wensen voor deze kleine stadstuin:
Het grasveldje dat er nu ligt is een fijne speelruimte voor dochterlief maar als er plaats gemaakt kan worden voor een zandbak, dan zou dat heel fijn zijn.
De bestaande pergola met de schommel kan op zijn plaats achterin de tuin blijven.
Voor de warme zomeravonden zou het fijn zijn als er op het terras gegeten kan worden. Aan de ronde tuintafel. Op de meest geschikte plaats in de tuin ligt wel een put, iets om rekening mee te houden.
De opdrachtgevers zijn niet gehecht aan het huidige tuinpad dat uit een paar stapstenen bestaat die in het gras liggen. Het zou leuk zijn als ik daar iets anders voor bedenk. En behalve een stukje gras willen ze graag borders met bloemen waardoor er jaarrond iets b(l)oeit.

Omdat het een kleine stadstuin is heb ik gekeken welke functies gecombineerd konden worden. Zoals het pad en het terras. Zo kan met een groter gezelschap een deel van het pad gebruikt worden als terras.
Voor de paden en het terras heb ik het Parksteentje van Aquaflow gebruikt. Het geeft het tuinpad een speels effect. Deze flagstone heeft een waterpasserende voeg waardoor het water makkelijk tussen de tegels weg kan lopen. Het Parksteentje bestaat uit 2 modellen waarmee je samen een bloemknop met blaadjes rondom kunt leggen. Zie je het?

De ronde zandbak is opgebouwd uit eikenstammetjes van verschillende hoogtes, zelf gezaagd door de opdrachtgever. Behalve een afbakening van de zandbak kun je er ook leuk óp spelen. De voorkant van de zandbak is afgesloten met kleine ronde paaltjes waarop een afdekplaat ligt. Dit is om ongewenst kattenbezoek te voorkomen.

Ontwerp en beplanting: Tuin van de buren
Aanleg: Huub Kistenmaker
Binnenkort ga ik langs om foto’s te maken.