Een aantal onderdelen uit een schets van de opdrachtgever vormen de basis van het definitief ontwerp van de tuin.
Het is een groene, klimaatbestendige tuin geworden met borders vol vaste planten & siergrassen, bloembolletjes, fruitstruiken en een klein gazonnetje om op te kunnen zonnen. Het hemelwater is afgekoppeld en loopt via een slingergootje naar een wadi, voor in de tuin.

Door de ligging van de tuin op het zuidoosten ligt de tuin nagenoeg de hele dag in de zon. De pergola op het terras, gemaakt van kastanjehouten palen, zorg voor schaduw (en privacy) op het terras. Begroeid met Akebia quinata, Clematis montana, Wisteria en een druif. Tegen het hekwerk van betongaas aan de andere kant van het terras groeien vrolijke bloemen en wat fruitstruiken.

De wadi, ingezaaid met gras, ligt aan de straatkant met rondom een ruime groenstrook en een heg van Elaeagnus umbellata. De wadi wordt gevoed door het water dat uit de regenpijp, via een slingerend waterloopje naar de wadi loopt.


Gekozen is voor beplanting die goed bestand is tegen de droge, arme groeiomstandigheden van de tuin. Een aantal planten zoals de fruitstruiken, het leifruit en een aantal vaste planten hebben bij aanleg wel extra compost in het plantgat gekregen. Gekozen is voor zoveel mogelijk jaarrond bloeiende beplanting. In het voorjaar wordt dit bereikt door vroegbloeiende bloembollen. 

De oprit voor de auto en een slingerpaadje naar de achtertuin wordt op een later moment aangelegd. De groenstrook langs de haag met de buren en de leifruitstrook aan de zijkant van het huis worden dan ingezaaid met een bosrand bloemenmengsel.

Aanleg: Hoveniersbedrijf De Groene Vingers
Foto’s zijn van de opdrachtgever en een half jaar na de aanleg van de tuin gemaakt.