Kleine stadstuin

In het ontwerp van deze kleine stadstuin moest een vlonderterras komen, bij de  slaapkamerdeuren. ’s Morgens in de ochtendzon, genieten van een kopje koffie. ’s Avonds in het avondzonnetje samen de dag doornemen.

Door de L-vorm van deze stadstuin word je vanzelf nieuwsgierig naar wat er om de hoek nog meer te beleven valt. Om de nieuwsgierigheid te vergroten komt het vlonderterras achter het huis de hoek om zodat het te zien is vanuit de woonkamer.
Op mijn vraag of er ook gras moest komen, wisten ze nog geen antwoord. Dat kwam gaande het ontwerpproces. Voor een groot grasveld was geen ruimte. Maar het reepje gazon is straks toch een leuke groene speelplek geworden.

Het stenen terras in deze kleine stadstuin is iets verhoogd t.o.v. de tuin. Om het terras wat speelser te maken loopt de tuinkant rond waarlangs een border ligt. In deze border staan siergrassen, vaste planten en klimplanten die tegen de muur met de buren groeien.
 Het terras is via een stenen trap bereikbaar. De trapdelen aan de zijkant van de openslaande deuren zijn breder gemaakt zodat je er lekker op kunt zitten. 

Vanuit het terras loopt een graspad dat om de hoek uitloopt in een klein grasveldje. Links en rechts van het graspad fleurige borders waar vanaf het voorjaar tot het najaar iets bloeit. 

Aanleg: Hoveniersbedrijf de Groene Vingers