November 2020. Deze voor- en achtertuin is net aangelegd.
Weer een leuk samenwerkingsproject tussen Tuin van de buren en Bloemen in de tuin.

De voortuin: een wadi

In de voortuin is de regenpijp afgekoppeld en wordt het regenwater opgevangen in een wadi die we hebben ingeplant. De wadi zorgt ervoor dat het regenwater niet het riool in verdwijnt maar rechtstreeks de grond in gaat. Bij heftige hoosbuien voorkomt dit dat het riool overstroomt. 
De wadi is ingeplant met planten die het geen probleem vinden om een korte tijd met hun wortels in veel water te staan. De tuin ligt op de zandgrond. Dat zorgt er voor dat het water, zelfs bij een heftige hoosbui, binnen het uur in de grond is gezakt. 

De achtertuin: biodiversiteit
De achtertuin moest een groene achtertuin worden, zonder gras.
In de achtertuin lag, net nieuw, een fraai betonnen terras. 
Achterin de tuin ligt een royale trampoline voor de kinderen. Die is netjes weggewerkt in de grond. Rondom loopt een paadje van houtsnippers. Als erfafscheiding met de buren staat een haagje van snoepfruit. Tegen de schuurmuur, helemaal achterin de tuin, hebben we een schapenhekje horizontaal opgehangen. Daartegen gaat een vroegbloeiende Clematis klimmen. En zo de muur camoufleert. In de borders is een mooie mix ontworpen van  vaste planten, siergrassen en (bestaande) heesters. Er is zelfs nog plek voor een boom. 
Aan de kastanjehouten palen bij het terras komt in de zomer een schaduwdoek te hangen.

Een klimaatbestendige voor- en achtertuin

Ontwerp: Tuin van de buren.
Beplantingsplan: Bloemen in de tuin
Aanleg: Hoveniersbedrijf de Groene Vingers