Tuinrenovatie

Door het weghalen van twee sparren en drie grote Thuja’s vielen er een paar grote gaten in de tuin. Voor de opdrachtgevers een goede stok achter de deur om actie te ondernemen. Tijd voor een tuinrenovatie.

Tuinterras, 2 jaar na aanleg

Rondom het huis ligt de tuin.
Of het huis ligt in de tuin, afhankelijk van waar je staat ­čÖé
Hoe dan ook, de wens was om het deel van de voortuin waar ze nooit kwamen, bij de zijtuin te betrekken. In het nieuwe tuindeel moest een erfafscheiding komen omdat de tuin ook het domein zou worden van een jonge hond. 

Het bestaande, vervallen terras kreeg een grondige opknapbeurt, werd vergroot en voorzien van nieuwe tegels. Lelijke en te groot geworden heesters maakten plaats voor een meer natuurlijke beplanting. In het beplantingsplan hebben zoveel mogelijk, aanwezige struiken en bloemen een nieuwe standplaats gekregen. Daarnaast moest de beplanting (jonge) hond-bestendig zijn. 

De ronding van het terras en de borders en de niveauverschillen geven de tuin een speels, intiem karakter. Rondom de bloemrijke borders lopen paadjes die het onderhoud vergemakkelijken. Daarnaast is het leuk om niet alleen langs de borders te kunnen lopen maar ook tussen de beplanting. Zodat je optimaal van je tuin kunt genieten. 
Een geslaagde tuinrenovatie!

Realisatie: 2014
Aanleg: Wijnand Smit Tuinen