Door het weghalen van twee sparren en drie grote Thuja’s vielen er een paar grote gaten in de tuin. Dus werd het tijd voor een tuinrenovatie.

Rondom het huis ligt de tuin. Of het huis ligt in de tuin, zo kun je het ook zien 🙂 Hoe dan ook, de wens was om een deel van de voortuin bij de zijtuin te betrekken. In het nieuwe deel moest een erfafscheiding komen. Vooral ook omdat de tuin het domein werd van een jonge hond. 
Het bestaande, vervallen terras kreeg een grondige opknapbeurt en werd vergroot.
Lelijke en te groot geworden heesters maakten plaats voor een meer natuurlijke beplanting. In het beplantingsplan hebben, zoveel mogelijk, aanwezige struiken en andere planten een nieuwe standplaats gekregen. Daarnaast moest de beplanting (jonge) hondbestendig zijn. 

De ronding van het terras, de borders en de niveauverschillen geven de tuin een speels, losser karakter. Rondom de plantenborders lopen paadjes die het onderhoud in de toch grote borders, vergemakkelijken. Daarnaast is het leuk om niet alleen langs de borders te kunnen lopen maar ook tussen de beplanting. Zodat je optimaal van je tuin kunt genieten. 
Een geslaagde tuinrenovatie!

Realisatie: 2014
Aanleg: Wijnand Smit Tuinen