De tuin ligt op een helling en was, voordat het een bloemenzee werd, een groot grasveld. Dat grasveld zag er de laatste jaren ’s zomers uit als een Frans campinggrasveld, voornamelijk geel..
Of ik een beplantingsplan kon maken, met veel bloemen. Of het mogelijk was dat er het hele jaar iets bloeiends te zien was. En of ik iets kon bedenken waardoor je ook makkelijk door en langs de borders kon wandelen.
Hoe je makkelijk door en langs de borders kon lopen werd voor Huub Kistemaker een puzzel. Hij mocht mijn ontwerp en beplantingsplan uitvoeren. Samen met de opdrachtgever heeft Huub er een prachtige tuin van gemaakt.
Veel materiaal in deze tuin op de helling is hergebruikt. Boomstammetjes van een zaagklus werden gebruikt als borderrand. De stenen trap is samengesteld met grote platte steenbrokken, afkomstig van een tuinproject van een collega-hovenier.
De grond in de borders is verbeterd met goede grond en compost. Hierdoor hebben de vaste planten, waarvan een deel inheemse planten, de siergrassen en heesters een goede start gekregen. De zomer na de aanplant in februari, was een hete zomer. De jonge planten hebben die goed doorstaan doordat ze goed zijn verzorgd.
De foto’s zijn ruim een half jaar na de aanleg van de tuin, genomen. De tuin is nog heel groen, er bloeit nog van alles en sommige planten verschieten al naar een mooie herfstkleur. In oktober zijn de bloembollen, die ook opgenomen zijn in het beplantingsplan, de grond in gegaan. De eerste zullen in maart gaan bloeien.
Aanleg: Huub Kistemaker samen met de opdrachtgever