De projecten van Tuin van de buren zijn heel herkenbaar.
Een Tuin van de buren is een groene tuin, met functionele verharding en natuurrijke beplanting. De tuin is een lekkere plek om te zijn. Voor jou en ook voor vogels, bijen, vlinders en andere kleine dieren. Behalve dat dieren in de tuin leuk zijn om naar te kijken leveren ze ook een bijdrage aan het ecosysteem. Sommige dieren zijn goede biologische bestrijders. Zoals het Lieveheersbeestjes dat graag luizen eet. En egels en vogels zijn dol op slakken. Als je ze beschutting, nestgelegenheid en eten biedt, komen ze vanzelf naar je tuin.

Door een gevarieerde beplanting te ontwerpen, waarbij er jaarrond iets bloeit in de tuin, helpen we samen de biodiversiteit te vergroten en geven we dieren een kans om te leven. Sommige insecten zijn heel kieskeurig wat eten betreft en zijn afhankelijk voor hun voedselvoorziening van één of enkele planten. Daarom kies ik bewust ook voor inheemse planten.

Ik werk graag samen met Anthonetta van Bergenhenegouwen van Bloemen in de tuin.
Neem gerust een kijkje bij een aantal Tuin van de buren en gezamenlijke projecten.

Groene oprit

De oprit was de huiseigenaren al lang een doorn in het oog. Veel te veel steen. Het moest groener! Samen met de opdrachtgevers is de oprit vergroend. Zij hadden goede ideeën, die samen met het beplantingsplan van mijn hand, deze prachtig groene oprit heeft opgeleverd.

Nieuwe projecten

Het is druk in tuinland dus staan er nog een aantal projecten te wachten tot ze aangelegd kunnen worden in 2021.
Zoals deze grassenweide met een klein berkenbosje, siergrassen & inheemse bloemen die veel op de Veluwe voorkomen.

Tuin op een helling

De tuineigenaar had maar twee wensen: Heel veel bloemen in borders vol vaste (inheemse) planten en siergrassen. Waar je via kleine paadjes tussendoor kunt lopen.
Aanleg gerealiseerd door Huub Kistemaker, samen met de opdrachtgever.

Groendak

Van drie gekapte bomen uit onze tuin lieten we planken zagen. Na drie jaar drogen konden we er dit gastenverblijf van maken. Het huisje kreeg een zelf aangelegd groendak.

Tuinrenovatie

Door het weghalen van een paar bomen vielen er grote gaten in de tuin. Tijd voor een opknapbeurt en een goed moment om een deel van de voortuin bij de zijtuin te betrekken. Het terras te vernieuwen en te vergroten.

Voor- en achtertuin

Net aangelegd. In de voortuin is de regenpijp afgekoppeld en wordt het regenwater opgevangen in een wadi die we hebben ingeplant. In de achtertuin ligt een fijn terras en achterin een royale trampoline voor de kids. Er tussen, heel veel bloemen, heesters en zelfs een boom.

Stadstuin

De wens was een vlonderterras bij de slaapkamerdeuren. 's Morgens in de ochtendzon, genieten van een kopje koffie. 's Avonds in het avondzonnetje samen de dag doornemen.
Door de L-vorm van de tuin word je nieuwsgierig of er om de hoek nog meer te beleven valt.

Wadi in de voortuin

Een groene, klimaatbestendige tuin met borders vol vaste (inheemse) planten, siergrassen, bloembolletjes en fruitstruiken. Een klein gazonnetje om op te kunnen zonnen. Het hemelwater is afgekoppeld en loopt via een slingergootje naar een wadi, voor in de tuin.

Bibliotheektuin

De tuin was verwaarloosd en lag regelmatig vol met zwerfvuil.
 In het nieuwe ontwerp slingert de haag als een slang, vrolijk over het terrein. Er voor en achter liggen kleurige en bloemrijke borders. Goed verzorgd openbaar groen ontmoedigd ongewenst gedrag, zoals hondenpoep en het achterlaten van zwerfvuil.